ZAKĄSKI

mogą być do śniadania, obiadu i do kolacji też

9.
Śledź w oleju po żmudzku
120 g
16,00 zł.
Prawie zwykły śledzik w oleju, ale w innych przyprawach: jest czubrica, kapary, cebula czerwona i pieprz kolorowy
10.
Śledź w śmietanie po żydowsku
150 g 18,00 zł
Trochę lepszy zwykły śledzik w  chyba doskonałej śmietanie  słodko-kwaśniej z marynowanym pieprzem zielonym i czerwonym, z kaparami i cebulką
11.
Ryba po sułtańsku
150 g 21,00 zł.
Rolada gotowana z kilku gatunków ryb z dodatkiem migdałów i skórką pomarańczowej, podawana na zimno z sosem tatarskim
12. Galantyna z kaczki a’la Osoliński
150 g
25,00 zł.
Pieczona kaczka faszerowana cielęciną z truflami!!! podawana na zimno z sosem cumberland
13.
Sałatka rosyjska “Olivie”
170 g
18,00 zł.
Sałatka z piersi kurczaka, oliwek i gotowanych warzyw okraszona interesującym majonezem
14. Befsztyk tatarski
170 g 35,00 zł.
Skrobana polędwica wołowa z surowym żółtkiem, kaparami, pieczarkami marynowanymi, kiszonym ogórkiem cebulą oraz sardynką
15.
Łosoś po rosyjsku Pani Konsulowej
100 g
19,00 zł.
Surowy łosoś przez dni trzy konserwowany solą  cukrem i papryką podawany z sosem tatarskim, marynowanymi grzybami oraz cytryną.
16.
Pasztet z dziczyzny a’la Sapieha
150 g
24,00 zł.
Pieczony pasztet z dziczyzny z truflami podawany z sosem tatarskim, marynowanymi grzybami i Anchovis
17.
Roladki  armeńskie z bakłażana
3 szt.
21,00 zł.
Smażony bakłażan zwinięty w rulonik faszerowany w 3 smakach: czosnkowym, serowym, rybnym