POTRAWY z RYB

37.
Sola ziemiańska
170 g
30,00 zł.
Sola gotowana w wywarze warzywnym i białym winie, podawana ze szparagami pod sosem baszamelowym
38.
Pstrąg “Politechnika Lwowska”
200 g 27,00 zł.
Filet z pstrąga z pieczarkami i cebulką zapiekany pod żółtym serem
39.
Łosoś smażony hrabiowski
220 g 28,00 zł.
Łosoś smażony z sosem tatarskim i masłem czosnkowym
40.
Dorsz smażony
180 g
21,00 zł.
41. Sandacz z rydzami “gubernatorski”
200 g 39,00 zł.
Sandacz gotowany lub smażony podawany pod sosem z marynowanych rydzy, wiśni i ogórków kiszonych.
42.
Sandacz z kurkami a ’la Hotel George’a
200 g
43,00 zł.
Sandacz smażony podawany w sosie z kurek, duszonych w śmietanie z cebulką.
43.
Lin lub karaś w śmietanie starolwowski
200 g
30,00 zł.
Smażony filet z lina lub karasia (najczęściej złapanych osobiście na wędkę przez szefową) na maśle z cebulką podlewany śmietaną
44.
Sola inaczej, niż zwykle
200 g 30,00 zł.
Gotowana sola pod sosem pomarańczowo –cytrynowym, bardzo delikatna
45. Jesiotr po rosyjsku
220 g
45,00 zł.
Jesiotr syberyjski pieczony a następnie duszony w warzywach i winie