PIEROGI

30.
Pielemieni
250 g
21,00 zł.
Powszechnie znane pierożki syberyjskie z wieprzowiny i wołowiny, z dodatkiem cebuli i przypraw, gotowane w bulionie
31.
Ruskie
250 g 19,00 zł
Tak naprawdę to białoruskie, gotowane pierogi z farszem z ziemniaków, twarożku i smażonej cebulki
32.
Wareniki
250 g 19,00 zł.
Autorski przepis Tatiany, stworzony tylko i wyłącznie z myślą o Polkach gotowane pierożki z farszem z grzybów i ziemniaków z koperkiem.
33. Pierogi z kapustą i grzybami
250 g
21,00 zł.
Pomysł własny Kresowej, gotowane pierożki z farszem z suszonych i świeżych grzybów i zasmażanych z kiszoną kapustą
34. Manty
250 g 19,00 zł.
Uzbeckie pierogi z jagnięciny gotowane na parze.
35.
Cziburiki
250 g
22,00 zł.
Azjatyckie pierogi z jagnięciny pieczone w oleju podawane z sosem serowo-czosnkowym
36.
Cepeliny litewskie
270 g
28,00 zł.
Jakby pyzy ziemniaczane tylko w kształcie sterowca, trzy sztuki każda z innym nadzieniem: mięsnym, szynkowym i grzybowym, całość polana w połowie skwareczkami i w połowie sosem grzybowym.