DANIA z DROBIU

46.
Szaszłyk po kaukasku
220 g
28,00 zł.
Szaszłyk z marynowanej piersi indyczej, lub kurczaka, z boczkiem i cebulą w pikantnym sosie pomidorowo-pieczarkowym.
47.
Udo kaczki po kardynalsku
220 g 35,00 zł.
Filet z kaczki marynowany z pomarańczami, następnie smażony na patelni  z jabłkami
48.
Kotlet pożarski
220 g 32,00 zł.
Delikatny kotlet ze skrobanej piersi z kurczaka smażony na maśle z pieczarkami
49. Kurczak „liść tabaki”
220 g 24,00 zł.
Rozbite na płasko udo kurczaka pieczone w sobie majonezowo-czosnkowym
50.
Kurczak po kaukasku
220 g
28,00 zł.
Filet z kurczaka smażony w sosie miodowo-czosnkowym z pomidorami, cebulą i pieczarkami
51.
Indyk Tatiany
220 g
29,00 zł.
Filet z piersi indyka pieczony, podawany  w sosie z trawy cytrynowej
52.
Perliczka hrabiego
220 g 32,00 zł.
Pieczona perliczka, z nadzieniem polskim z wątróbki, bułki i pietruszki, jedna czwarta na porcje